Wat is Hidradenitis Suppurativa (HS)?

“Het kan jaren duren voordat een juiste diagnose van hidradenitis suppurativa is gesteld. Omdat het zo moeilijk te herkennen is, is het soms handig om terug te gaan naar de basis.”

Hidradenitis Suppurativa is een chronische, inflammatoire huidziekte die terugkerende en pijnlijke knobbeltjes, steenpuisten, abcessen en weefselbeschadiging van de huid veroorzaakt. In het onderstaande Engelstalige filmpje wordt helder uitgelegd wat HS precies inhoudt.

Welk probleem lost HidraWear op?

Bij HS (stadium 3) onder de oksels is het zeer lastig om verbandmateriaal te fixeren. Het gevolg is lekkage, slechte wondgenezing, schaamte en verspilling van materiaal. Veel HS patiënten raken dan ook in een sociaal isolement en maken veel zorgkosten.

HidraWear okselverband in combinatie met HidraWear okselfixatieverband biedt voor deze uiterst lastige situaties een unieke oplossing om de wonden zo optimaal en comfortabel mogelijk te behandelen. Verbandmiddelen zullen niet meer worden verspilt en de gebruiker zal weer met een maximaal gevoel van vrijheid kunnen participeren in onze samenleving.

Hoe werkt HidraWear?

HidraWear bestaat uit twee onderdelen die samen een perfecte combinatie vormen. Aan de ene kant is daar het fixatiemateriaal en aan de andere kant het wondverband. Met behulp van soepele klittenbandstripjes wordt het wondverband via gaatjes in het fixatiemateriaal vastgezet. Zo kan wondbehandeling dus ook op de meest lastige plaatsen zoals onder de oksels, de borsten, bij de liezen en tussen de billen, zo optimaal mogelijk worden uitgevoerd. Dit verhoogt de kwaliteit van leven voor HS patiënten enorm! Veel gebruikers in heel Europa kunnen dit inmiddels bevestigen

Verkrijgbaarheid & vergoeding

Binnenkort is HidraWear verkrijgbaar in Nederland!

Alleen het Hidrawear wondverband wordt op basis van voorschrift door een arts of gespecialiseerd verpleegkundige wondzorg door de meeste Nederlandse zorgverzekeraars vergoed vanuit de basisverzekering. Houd hierbij wel rekening met het wettelijk eigen risico.

Via het UWV is het mogelijk (vanaf € 400,-) een tegemoetkoming in de kosten te ontvangen voor de HidraWear fixatieverbanden die niet worden vergoed door de Nederlandse zorgverzekeraars. Ook is het soms mogelijk via de werkgever een financiële ondersteuning te ontvangen. Alle producten zijn verkrijgbaar via onze website, uw apotheek of medisch speciaalzaak.

HidraWear is nu verkrijgbaar in Nederland. De wondverbanden kunnen op voorschrift  van een zorgprofessional voor vergoeding in aanmerking komen.

HidraWear is verheugd samen te werken met de deskundige leveranciers van verbandmiddelen AllweCare medical. 

AllweCare medical kan u helpen met het verkrijgen van de verbandmiddelen van HidraWear en de HidraWear fixatieproducten. Neem daarvoor contact op met één van de medewerkers:

1) Bel tijdens kantooruren met 024-6777800

2) Stuur een e-mail naar info@allwecare.nl

Wilt u dat één van de medewerkers van AllweCare medical contact met u opneemt? Vul dan het onderstaande formulier in:

209 Business Innovation Centre,
NUI Galway, 
Galway, H91 V207
Ireland

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}